Tijd voor jezelf maken is belangrijk!

Velen zullen nu denken: ‘Dat doe ik toch ook dagelijks!?’ Maar als je de tijd niet meerekent dat je op je telefoon of naar de tv kijkt? En zelfs niet de tijd die je met anderen doorbrengt? Dat je alleen de tijd mag rekenen dat je even écht met jezelf bent, zonder afleiding van iets in de buitenwereld. Jij en jouw gedachten, eventueel ondersteunt met audiobegeleiding. Hoeveel tijd blijft er dan over?

Ik leg je uit wat ik hiermee bedoel, want dit kun je natuurlijk op verschillende manieren invullen die ‘tijd voor jezelf’.

Veel mensen staan de gehele dag aan, van het moment van wakker worden, totdat ze weer in bed liggen. Steeds meer lijkt het erop dat het brein van velen ook nog in de nacht niet uitstaat, waardoor de zo belangrijke diepe slaap niet optreedt. Hierdoor ontstaat er een soort ‘hersenmist’ waardoor je overdag steeds meer onrust in je hoofd gaat ervaren. Sta jij voor je gevoel ook de gehele dag aan? Of heb je voldoende momenten met rust tussendoor? Hoe start jij je dag bijvoorbeeld? Ben jij ook direct bezig met de buitenwereld, zoals je telefoon, de tv of het nieuws op de radio? En besteed je ook iedere dag tijd aan jouw binnenwereld?

Veel vragen, maar wel erg belangrijk om eens bij stil te staan.


De gehele dag door komen en continue prikkels binnen in ons brein. Gelukkig is ons brein een supersnelle computer dat alles dan ook enorm snel kan verwerken. Het grootste deel hiervan verloopt gelukkig volledig onbewust, zelfs 95%! Anders zouden we helemaal gek worden! Maar net zoals jouw spieren, die jij in de nacht rust geeft, is het soms belangrijk om ook je brein rust te geven. Je brein is in de nacht echter ook hard bezig om alles te verwerken van de dag, die staat bijna nooit meer stil. En hoe meer prikkels we overdag binnenkrijgen, hoe meer er in de nacht te verwerken is.

Wanneer jij tijd vrijmaakt voor jezelf, die kan bijvoorbeeld met een vast ochtend- en/of avond ritueel, zul je gaan merken dat je dit heel veel op zal gaan leveren. Deze tijd, waarin je in totale rust even aandacht schenkt aan jezelf, kan ervoor gaan zorgen dat je al in enkele weken meer innerlijke rust gaat ervaren en zelf beter gaat slapen.

Een vast moment tijd voor jezelf, voor je lichaam en je geest, daar ligt een deel van de oplossing als antwoord op alle drukte in de tegenwoordige tijd. En wat doe je dan in deze tijd?

Ikzelf heb al jaren een ochtendroutine, waar ik dagelijks 10 tot soms zelf 45 minuten de tijd voor neem. Daarnaast besteed ik dagelijks 5-10 minuten tijd aan een avondmeditatie om de dag af te sluiten. Mij heeft het erg veel gebracht! Wil jij dat ook eens gaan ervaren wat jou weer een stap verder kan brengen?

In komende items ga ik dieper in op de ochtendroutine, avondrituelen, meditaties en lummelen.

Ook dit zal een onderdeel zijn van de ‘Oerfit voor ondernemers challenge’, waar ik volgende week maandag 23 januari een informatiebijeenkomst over geef!

Ben jij er ook bij? Ik verzeker je dat je er geen spijt van krijgt. De enige voorwaarden om deel te mogen nemen is dat je ondernemer bent en uit ‘De Kempen’ komt of je bedrijf er gevestigd is!

Meld jezelf vrijblijvend aan!

Aanmelden

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen